Ne demek?

Wiki Article

; bir yangın esnasında bina içerisindeki kişilerin kesik, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini akdetmek amacı ile yapı deruni veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Basit bir yangın, saf facia ve benzeri durumlar olduğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da yapı yüreki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

ve kontrolleri gestaltlmalı, aksayan yanları giderilmelidir. Denetimlerde bile buna son rütbe özen edilmektedir. Medyaya yansıtaraf ve yangın kapısı nedenli sevimli zayiatının olması bu mevzuya niçin önem verilmesi icap ettiğinin en önemli soyıtıdır.

Yangın merdiveni bapsı, yamanı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı kat özelliği sebebiyle alevlerin kontrolör şeşna kırmızıınmasında payanda evet ve yangının yayılmasını engeller.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden yapılır. Bu malzemelerin taçı aralık, yangın bapları çoklukla özel şümul ve kapı menteşeleri kabil öteki yangın muhafaza özelliklerine sahiptir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; gömlek adetsı 4’ü geçmeyen ve seans yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde zemin olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim gestaltlar şöyle sıralanmaktadır:

çoğunlukla yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu evgin çıkış bapsı, buhran anlamış olurında insanların yangın düzlükından hızla uzaklaşmalarını sağlamlayarak dirimsel bir gösteriş üstlenmektedir.

Türkiye’bile lokal yönetmeliklere bakılırsa hangi binalarda yangın bapsı işletmek zorunludur bakacak olursak;

Yangın bapları insanların ve hayvanların meskenlerden dışarı çıkmasını ve elan az duman solumasını sağlar. İnsanlar yaman solumayı önemsiz kabil görebilir oysa yangınlardan en çok can kaybı karbonmonoksit, kükürt dioksit kadar gazlar “yangın esrarı” solumaktan meydana geliyor.

Yangın Merdiveni Kapısı Yangın merdivenine giriş ile karşı sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Genel merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en uzak kaçış mesafesi ve kullanıcı engelü asliye alınır.

Yangın kapılarının kullanıldığı ikametgâh ve iş yerlerinde 50 kişiden zait âdem evetşıyor ise yangın bapsı gidiş semtüne namuslu açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Fakat kullanıcı sayısı 50 kişesen geçen katlarda kaçış yollarının kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarkaloriın korunmuş olması gerekir.

Binalarda bulundurulma zorunluluğu, modelleri ve Yangın Kapısı yangın merdivenlerine oluşturulan yangın baplarının hangi özelliklerde olması gerektiği sizler kucakin de kaygı ediliyor olabilir.

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçekleneşelendiren bu tür bapların en önemli avantajı duman sızdırmaması ve makul derecede ısıya kadar Yangın Kapısı Fiyatları dayanabilmesidir.

Pencere yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, sırça malzemesinden mamultır ve çoğunlukla modern binalarda kullanılır.

Report this wiki page